Wij zijn drie zelfstandige vroedvrouwen, Ilse Dejaeger,

Els de Munter en Nathalie Verhaegen.

Ilse Dejaeger:

Een passie, zo zou ik mijn beroep als vroedvrouw het liefst omschrijven. Het is een wereld vol kleur, liefde, warmte en licht.

Dankbaar en vol verwondering mag ik steeds getuige zijn van nieuw leven.

Telkens opnieuw zie ik de kracht van ouders, hoe ze één worden met die dappere en tegelijk kwetsbare mensjes.

Het zijn vaak momenten van blijdschap, ontroering en vreugde, het is een mengelmoes van gevoelens en emoties, soms ook van onzekerheid en verdriet.

Het kortste woord, de kleinste handeling, heel eventjes luisteren, van zodra het maar ergens in dit nieuwe wereldje helpen kan.

Dit is waarom ik van het vroedvrouw zijn hou!

Els de Munter:

Het ontstaan van het leven en de geboorte van zo'n klein en wonderbaarlijk wezentje heb ik altijd heel fascinerend gevonden. Twee minuscuul kleine celletjes die uitgroeien tot een klein mensje en die enorme veranderingen teweegbrengen in het lichaam van een vrouw. Ook na de geboorte brengt zo'n klein wezentje een immense ommekeer in het leven van beide ouders.

Steeds nieuwe mensen ontmoeten en mensen helpen om een aangename en veilige zwangerschap, bevalling en kraamperiode te hebben, vind ik hele boeiende facetten van mijn job.

In 2010 ben ik zelf bevallen van onze oudste dochter, Anna en in 2014 van onze jongste dochter Emma. Dit waren beide ongelofelijk mooie ervaringen en door ook een keertje "aan de andere kant" te staan, maakte het mijn "vroedkundige cirkel" bij wijze van spreken rond.

Na onze opleiding vroedkunde deden we beiden de nodige ervaring op bij vroedvrouwenpraktijk "De Bakermat" te Leuven. Door onze gedeelde visie omtrent zwangerschap en bevalling en onze plannen om richting Diest te verhuizen, groeide het idee om als zelfstandige vroedvrouwen te gaan samenwerken in de regio Scherpenheuvel, Bekkevoort en omringende gemeenten.

Nathalie Verhaegen:

Hallo,

 

Mijn naam is Nathalie Verhaegen, gehuwd met Ken Lalmand en superfiere mama van twee lieve (b)engels. Ons zoontje Cyril werd geboren in 2011 en ons dochtertje Annabel in 2013.

Ik ben al heel mijn leven in de ban van baby's en het 'wonder' van de natuur. Mijn keuze om vroedkunde te gaan studeren was dan ook snel gemaakt. Tijdens mijn laatste jaar aan de Sint-Elisabeth Hogeschool liep ik stage in Ecuador, ik verbleef daar 14 weken en werkte er op de verloskamer van het Sotomayor ziekenhuis te Guayaquil. Deze stage was echt van goudwaarde voor mijn verdere carrière. Na mijn opleiding vroedkunde startte ik in 2005 als vroedvrouw in het Heilig Hart ziekenhuis te Leuven op de materniteit en verloskamer. Na bijna 10 jaar ervaring in het ziekenhuis, nam ik het besluit om zelfstandige vroedvrouw te worden.

Ik ben een gepassioneerde, enthousiaste vroedvrouw en doe al het mogelijke om mijn aanstaande en pas bevallen mama's (en hun partners) op een gemoedelijke, deskundige manier te begeleiden.

www.cocoon-vroedvrouwen.be © 2011

Wij zijn juridisch onafhankelijk van elkaar